FEEL FREE TO READ & LEFT COMMENT~

FEEL FREE TO READ & LEFT COMMENT~

Wednesday, May 4, 2011

Nama; Shaira or Shasha?

Okay, kali ni nak cite fasal asal usul nama aku plak...
Pernah tak korang fikir knp parents bagi korang nama tu?
Knp mesti MINAH? dan bukan SITI? Knp msti ABU dan bukn BAKAR?
Pernah x???
jd meh sini aku bongkar kn satu rahsia ttg NAMA aku! :]

Nama aku kalu ikut surat beranak or i/c, Shaira atau Nur Shaira. Cantik x? Ejaan pn lain dr yg lain... wah bangga pulak... fufu~
well, kau dgn family, diaorg xpnggl nme dlm surat brank aku tu. entah TAU atau x... diaorg pnggl aku SHASHA...
BEZA kan? yg sama cuma 3 HURUF dpn tu je... 
makna pn lain...

asalnya aku x pernh tfikir pn tp lepas baru2 ni bru aku sibuk amik tau...
yelah, awek abg aku tnye sape SHASHA? awek lain ke? amboi2...
see, org luar xtau pn nama aku yg satu lagi... haha~ korg pn msti xtau...

okay2, jd dsbbkn rse ingin tahu yg mndlm, aku pn tny la mak aku.
jwpn dia mmg SIMPLE...

asalnya mak nak letak nama awak SHASHA, sbb mak SUKA nama tu. pastu ayah kata letak SHAIRA... entah mcm mana mak rasa nama tu pn BESH jgak. so, konklusi dari suami tercinta, kita letak nama SHAIRA dlm surat beranak tapi kita pnggl dia SHASHA. :)

hah, itulah citenye... jd mmg logik bt mrka yg BUKAN ahli keluarga aku x tahu nama aku yg satu lg....

Nothing ...

nuffnang