FEEL FREE TO READ & LEFT COMMENT~

FEEL FREE TO READ & LEFT COMMENT~

Sunday, August 21, 2011

I wanna be ...

... Hurm, ape cita2 korang eak?
mesti ade yg nak jadi cigu, doktor, or pape je la...
same la mcm aku...

  • well, asalnya, aku ni obses ngan specs tau... CERMIN MATA!!! and lab coat !!! jadi, disbbkn aspek 2, aku nak jadi DOKTOR! Hebat x alasan aku? huhu... poyo je... kalu cite kat orang pn buat malu je... tapi mmg tu pn sbb nyer... tapi, aku xterer bio... asal bio je, aku pening... minat ada tp nk kena fhm teori 2 bt aku lemah...
  • and then, aku suka tgk pkaian chef... lawa n elegant... tetbe rase nak jadi chef plak... huhu... tapi, aku xmnt masak... masuk dapur pn pyh... alahai.... aku ni jd pengkritik or food tester ley la kot... sbb bab meng komen, aku la num 1... huhu...
  • pilot... well, act, ak suka pkaian dy gak... sama mcm pkaian chef... lawa n elegant... aku rasa aku ni cpt mnt ngan pkaian kaler putih... and jadi pilot femes kot... kih3... tapi mmg besh pun kalu dpt jd pilot... ley fly ary2... xde sayap pn xpe... huhu... tapi nk msk bdg ny ssh... IPTA mne ada tawar pown... wuwu...
  • Lawyer? penah terpikir... tp agak mustahil untk ditunaikan... byk sbb... tp bila aku tapis, antra sbb yg ley jd mstahil, aku ni lemah kalu cakap ngan orang. aku gak xminat sejarah... 2 sbjek tidur aku!!! huhu... and then, jd lawyer ni pn ssh. sbb kita kne tau ank guam kita 2 bersalh atau x... cuba kalu kita selamatkn org yg mmg sah2 berslh? xke naye org yg innocent 2? isy, xmau aku...
  • kalu cikgu, aku ade la jgk t'pkir... besh jgk... tp dgn personaliti aku yg agak 'bagus' ni, mustahil sgt la... xpsal2 aku kne saman ngan parents dieorg... huhu... aku ni dah la xmnat mngajar org... pas2 kalu org lmbt phm, aku jd cpt angin... so, LUPAKAN... hihi...
  • engineer??? well, skunk 2 la kos yg aku amik... trus trg aku kata, aku xphm sgt pn kije engineer ni. yelah, kalu lukis pelan 2, bkn arkitek ke? bese kalu aku dgr engineer ny, dy kije dlm pjbt... bt ape eak? kalu yg kaya 2, bkk syrkt sndri... so, aslnya mcm mne kije ni? persoalan di situ... kih3... pape pn, dsbbkn bdg ny xmemaksa aku amik bio, ak dgn rela terima... hik3... mne xnyer, ape yg aku sdr, dlm bdg ny, aku ley kije kat merata tmpt... kat hospital ley, kat syrkt kpal terbang ley, even kat sekolah pn ley... untg kn? huhu... 
Jd, sbg konklusi, aku sndri xtau aku nk jd pe sbnrnya... bila aku pejam mata, aku xdpt bygkn pun mcm mne aku bila dh bsr... sedey kan? aku rasa mngkin aku xprepared lagi kot nak msk alam 2... well, pape pn, aku just flow minat n hati aku... macam badan yg slalu ikut mne kaki melangkah... hihi... ape pnye perumpamaan ntah... thanx ...

Nothing ...

nuffnang